Herman en Alex winnaars in Waddinxveen

Wim Bremmer, Herman Vroom en Alex Kruyshoop hadden zich aangemeld voor het Easy Dinner Koppeltoernooi in Waddinxveen. Wim eindigde met zijn maat Willem Slappendel (DEZ) in de middenmoot. Herman en Alex werden door de organisatie aan elkaar gekoppeld. Het begin was wat aarzelend, maar de laatste drie rondes werden met 4-0 gewonnen zodat in punten gelijk werd geëindigd met Hans Kreder (LDG) en Patrick Scheffers (MDV). Herman en Alex werden met één weerstandspunt meer toernooiwinnaars! Het podium werd gecompleteerd door ons oud-lid Ron de Vaal en zijn maat Kariem Droog (Damlust).

Sneldamtoernooi Damclub Den Haag

Na een verblijf van 35 jaar in De Brink heeft Damclub Den Haag besloten te gaan verhuizen naar De Kameleon en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We willen graag iedereen de gelegenheid geven om onze nieuwe locatie te bezoeken en daarom organiseren we op 28 augustus een sneldamtoernooi.

De deelnemers worden in drie even grote groepen ingedeeld gebaseerd op de KNDB rating per 1 juli. Voor de beste drie spelers per groep zijn er prijzen in natura. Het maximum aantal deelnemers is 50. Vooraf inschrijven is gewenst en vol = vol.

Deelnemers worden verzocht om uiterlijk 19.45 uur aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen. U kunt tot uiterlijk zondag 26 augustus inschrijven bij Jan Kok, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Radjendrenath Kalloe winnaar van toernooi Lublin

Van de KNDB-site:

De Nederlander Radjendrenath Kalloe gisteren heeft met 15 uit 9 een internationaal toernooi in Lublin (Polen) gewonnen. In totaal 66 deelnemers (voornamelijk uit Polen, Tsjechie en Nederland) namen deel aan het toernooi. Ook de tweede plaats was voor een Nederlander: Radjinder Jharap met 14 uit 9. Hij scoorde net wat meer weerstand dan Marcin Wocial (Pol.). Bert Begeman eindigde als zesde met 13 uit 9 en Jan Terpstra (11e) viel net buiten de top tien met 12 uit 9.

Foto: het hotel “Imperium” in Ferlej, wat (als we het goed hebben begrepen) de speellocatie van het toernooi was.

Piet Bouma, 4 mei 2018

Uitslagen zijn te vinden op ToernooiBase.

Herman Vroom pakt weer provinciale sneldamtitel

Vijf leden waren in Delft aanwezig om te proberen zich te plaatsen voor het NK Sneldammen op 9 juni in Utrecht. Hiervoor hebben Berke Yigitturk en Emre Hageman zich al geplaatst op basis van hun prestatie in 2017, Emre is zelfs titelverdediger.

Wynton Meijer is met normale bedenktijd vaak vele tegenstanders te slim af, maar ditmaal kon hij geen potten breken. Hij vergaarde zes punten uit negen partijen, maar twee daarvan waren tegen kampioen Alexander Zwanenburg. De overige vier deelnemers waren te vinden in categorie B, die veertien kandidaten telde. Het was een spannende groep, waarin Bas Baksoellah tien punten vergaarde maar toch een na laatste werd. Harold Jagram werd achtste met twee punten meer. Frans Teijn werkte zich langzaam op naar het podium en pakte het brons met zeventien punten. Tevens mag hij op 9 juni naar het NK. Ook naar het NK gaat kampioen Herman Vroom, hij speelde 21 punten bijeen. 

Damfeest!

Op 10 maart organiseerden een aantal Rotterdamse dammers weer een mooi damfeest in Dordrecht. Een dag met veel dammen, eten en gezelligheid. Onderhand lijkt dit een traditie te worden, de volgende editie in het najaar is alweer gepland. Dat dit evenement ook bij de Haagse dammers in de smaak valt, bleek maar weer. Van de 84 deelnemers waren er twaalf bij van Damclub Den Haag.

Er waren zelfs twee grootmeesters van de partij. Alexander Baljakin bleef Jean-Marc Ndjofang net een punt voor. Jeroen Kos was de hoogste Hagenaar met 12 uit 9. Opvallend was dat ook een van onze jeugdspelers Jerven Vilier, samen met zijn opa René Nurmohamed er bij was.

 

ZHDB Beker 20 april

De bekerwedstrijden van de ZHDB zullen op vrijdag 20 april worden gespeeld in het clubgebouw van damclub RDC Rijnsburg:

Koningin Wilhelminaschool
Kerkstraat 21
2231 CX Rijnsburg


De aanvang is 19:45u. Er worden 3 ronden gespeeld met viertallen. Het speeltempo is 20 minuten per speler plus 10 seconden per zet. Na afloop om ongeveer 22:45u volgt de prijsuitreiking.

Aanmelden voor een team kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit moet uiterlijk 13 april gebeuren.

Jeroen Kos tweede op EK Veteranen

Jeroen Kos heeft een fraaie tweede plaats bereikt op het Europees kampioenschap voor veteranen (50+). Dat toernooi werd afgelopen week in het Poolse Dabki gespeeld. Jeroen speelde een degelijk toernooi met drie overwinningen en zes remises. Hij had een goede start en daardoor een hoge weerstand.

Jeroen stond het hele toernooi bijna gelijk met de Russische meester Iwan Kostionow. In de laatste ronde passeerde hij hem op weerstand. Mede-koploer Evgeni Gurkov, ook uit Rusland won met een openingszetje als enige in de top waardoor hij kampioen werd. Die had niet over geluk te klagen want hij won eerder ook al met een onreglementaire zet van Juri Geisenblas.

In de 70+ categorie nog een succes door Henk de Witt die hier kampioen werd. Vlak achter hem eindigde Fred Ivens. Peter van der Stap werd tweede bij de 60-plussers, achter de Italiaan Daniele Berté.

Zie hier voor de eindstand.