Thijs van Hilst wint schooldamfinale

Thijs van Hilst heeft de schooldamfinale gewonnen. In die finale speelden de 22 sterkste schooldammers die op 21 november een medaille hadden gewonnen op het grote schooldamtoernooi. Zij speelden op 27 november en 4 december de grote finale om uit te maken wie echt de sterkste was.

Thijs, die in groep 6 van De Ark zit en dus zeker niet de oudste deelnemer was, speelde uitstekend. Hij won de eerste vier partijen en liep pas in de vijfde ronde tegen een nederlaag aan, waardoor de concurrentie weer langszij kwam. Hij ging echter goed om met de spanning en won zijn laatste partij. Hij behaalde 10 punten en bleef de achtervolgers daarmee een punt voor.

Op de tweede en derde plaats eindigden twee meisjes van De La Reyschool. Maud Hofbauer werd tweede en Ysila Taramov derde. Lianne Visser kwam een paar weerstandspunten tekort en werd vierde.

Klik hier voor de eindstand.

Schooldammen weer succes

Het Haagse schooldamtoernooi was ook dit jaar weer een succes. Bijna 150 basisschoolleerlingen vonden hun weg naar de Kameleon, waar dit individueel kampioenschap jaarlijks georganiseerd wordt. Er werd gespeeld in vier competities, groep 3 en 4 samen, groep 5, groiep 6 en groep 7 en 8 samen. En dan waren er nog aparte prijzen voor de meisjes en jongens.

Na zeven speelrondes kon de eindstand opgemaakt worden. De prijsuitreiking werd verzorgd door Emre Hageman. Zelf won hij in 2013 zijn eerste schooldamtitel en vijf jaar later (drie weken geleden dus) zijn eerste wereldtitel. Onder luid applaus namen de 24 prijswinnaars hun medailles in ontvangst. Alle 150 deelnemers gingen met een gloednieuwe DamZ damset naar huis.

De prijswinnaars zijn uitgenodigd om de komende twee weken de finale te spelen. En op 13 februari staat al weer het schooldammen voor teams op het programma.

Klik hier voor de uitslagen.