Na twee (onverwachte) overwinningen stond het derde team op een gedeelde tweede plaats in de provinciale Eerste Klasse. In de vierde ronde kwam KDC op bezoek dat twee keer gelijk gespeeld had tegen de teams waar het derde van had gewonnen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Rinus Snellaars verloor echter op klaarlichte dag een schijf tegen Arjan Varkevisser  en hij kwam er daarna niet meer aan te pas. Oedebhaan Dihal trok de stand gelijk tegen de zieke Andries van der Wal, maar daarna kwamen de Katwijkers op voorsprong toen ook de weer van zijn elleboogbreuk herstelde Hans van de Vijver de handdoek in de ring moest gooien tegen Cor de Jong. Frans Teijn trof in Arend van Beelen een geduchte tegenstander maar kon desondanks een goede stand opbouwen. In het eindspel was het echter toch Arend die er met de punten vandoor ging na een damcombinatie. Toen Alex Kruyshoop zijn schijfwinst tegen John Bruin niet wist te verzilveren tegen John Bruin, hadden de bezoekers al gewonnen. Het werd nog erger toen ook Frans van Eenennaam - voor de naar het tweede vertrokken Radjen Kalloe - verloor van Gé Berbee. 

In ronde vijf is het team vrij, maar in ronde zes - de laatste ronde van dit jaar - wacht op maandag 19 november VELO, dat nog slechts een punt heeft moeten afstaan.