Wit en Kruyshoop als provinciaal kampioen naar het NK

Frans Teijn was met een rating van net iets meer dan 1100 de underdog in categorie A op het Provinciaal Sneldamkampioenschap. Hij had duidelijk zijn dag niet, hij wist nog net de spelers uit categorie C voor te blijven. Ook Radjen Kalloe (categorie B) begon slecht, maar herstelde zich knap. Op weerstandspunten liep hij een ticket voor het NK mis. Jeroen Wit slaagde er wel in een te bemachtigen. Hij wist menig A-speler punten afhandig te maken en zo kampioen in zijn categorie te worden. Met wisselvallige resultaten bereikte ook Alex Kruyshoop de eerste plaats in categorie C. Ook Nerin Bisseswar speelde wisselvallig en viel op weerstandspunten net buiten de prijzen.

Berke Yigitturk was als zeker van het NK, hij werd vorig jaar kampioen bij de aspiranten. Hij krijgt in deze categorie gezelschap van Emre Hageman die een van de twee ZHDB-tickets kreeg. Hij had mee willen doen aan het plaatsingstoernooi maar kon niet omdat er ook CAT was.

Hans van Woerkom trotse winnaar Paastoernooi

Hans van Woerkom heeft het jaarlijkse Paastoernooi gewonnen. Hoewel Hans dit seizoen ingedeeld was in de B-categorie bleef hij iedereen voor met een score van 12 uit 7. A-speler Berke Yigitturk had het nakijken en eindigde een punt achter Hans. Herman Vroom was derde met 10 punten. Oedebhaan Dihal was van alle spelers in de C-categorie het beste; hij bleef op weerstandspunten Alex Kruyshoop voor.  Nadat ook Ajax bij Juventus zich plaatste voor de halve finale van de Champions League werden de eieren verdeeld en bleef het nog even onrustig in De Kameleon. Zie hier de eindstand.

Ook de jeugd speelde een eigen Paastoernooi. Hier geen eieren maar chocolade paashazen als prijs.

Jeroen Kos wint Piet Heldermantoernooi

Jeroen Kos heeft overtuigend het Piet Heldermantoernooi van VELO Wateringen gewonnen. Met 14 uit 8 liet hij alle concurrentie ruim achter zich. Emre Hageman behaalde met een punt minder een mooie tweede plaats. In de B-categorie wonnen Harold Jagram en Frans Teijn de tweede en derde prijs.

Uiteraard waren er nog veel meer Haagse deelnemers in dit gezellige Wateringse toernooi.

Kerstdamtoernooi

Op de laatste clubavond van 2018 werd het kerstdamtoernooi gespeeld. 31 dammers werden verdeeld over acht teams die een rondcompetitie speelden. Het bleek dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk waren Jeroen Kos, Harry Zandvliet, Hans van de Vijver en Alex Kruyshoop het sterkste met drie overwinningen en drie gelijke spelen.

De goed gevulde prijzentafel werd op volgorde van aankomst verdeeld, waarbij ook André en Herman van De Kameleon niet werden vergeten. Na afloop werd alles nog uitgebreid nabesproken in de kantine van De Kameleon.

Herman en Alex winnaars in Waddinxveen

Wim Bremmer, Herman Vroom en Alex Kruyshoop hadden zich aangemeld voor het Easy Dinner Koppeltoernooi in Waddinxveen. Wim eindigde met zijn maat Willem Slappendel (DEZ) in de middenmoot. Herman en Alex werden door de organisatie aan elkaar gekoppeld. Het begin was wat aarzelend, maar de laatste drie rondes werden met 4-0 gewonnen zodat in punten gelijk werd geëindigd met Hans Kreder (LDG) en Patrick Scheffers (MDV). Herman en Alex werden met één weerstandspunt meer toernooiwinnaars! Het podium werd gecompleteerd door ons oud-lid Ron de Vaal en zijn maat Kariem Droog (Damlust).

Sneldamtoernooi Damclub Den Haag

Na een verblijf van 35 jaar in De Brink heeft Damclub Den Haag besloten te gaan verhuizen naar De Kameleon en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We willen graag iedereen de gelegenheid geven om onze nieuwe locatie te bezoeken en daarom organiseren we op 28 augustus een sneldamtoernooi.

De deelnemers worden in drie even grote groepen ingedeeld gebaseerd op de KNDB rating per 1 juli. Voor de beste drie spelers per groep zijn er prijzen in natura. Het maximum aantal deelnemers is 50. Vooraf inschrijven is gewenst en vol = vol.

Deelnemers worden verzocht om uiterlijk 19.45 uur aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen. U kunt tot uiterlijk zondag 26 augustus inschrijven bij Jan Kok, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Radjendrenath Kalloe winnaar van toernooi Lublin

Van de KNDB-site:

De Nederlander Radjendrenath Kalloe gisteren heeft met 15 uit 9 een internationaal toernooi in Lublin (Polen) gewonnen. In totaal 66 deelnemers (voornamelijk uit Polen, Tsjechie en Nederland) namen deel aan het toernooi. Ook de tweede plaats was voor een Nederlander: Radjinder Jharap met 14 uit 9. Hij scoorde net wat meer weerstand dan Marcin Wocial (Pol.). Bert Begeman eindigde als zesde met 13 uit 9 en Jan Terpstra (11e) viel net buiten de top tien met 12 uit 9.

Foto: het hotel “Imperium” in Ferlej, wat (als we het goed hebben begrepen) de speellocatie van het toernooi was.

Piet Bouma, 4 mei 2018

Uitslagen zijn te vinden op ToernooiBase.