Valse start Frans Poorter in Bunschoten

Frans Poorter is vaste deelnemer aan het zomertoernooi in Bunschoten. Dus ook dit jaar was hij weer aanwezig. Frans had een lastige start van het toernooi, met een verlies in de eerste ronde van Joop Briedé. Vervolgens had hij geen geluk dat hij geloot werd tegen de subtopper Losseni Savané en ook die partij ging verloren. In het vervolg van het toernooi kwam Frans nog gedeeltelijk terug met een overwinning op Kees Osté, maar de andere partijen werden remise.

Het toernooi werd gewonnen door Alexander Schwarzman, gevolgd door de oude bekenden Leopold Sekongo en NDiaga Samb. Klik hier voor de eindstand.

Ratinglijst per 1 juli 2019

De nieuwe ratinglijst is uit:

 Naam    Rating 
     Johan Sterrenburg   1395 
     Jeroen Kos   1358 
     Evert Bronstring   1275 
     Edwin de Jager   1265 
     Gerard de Groot   1252 
     Hans den Engelsman   1219 
     Berke Yiğittürk   1210 
     Emre Hageman   1191 
     Pertap Malahé   1182 
     Piet Lodder   1173 
     Jan Kok   1162 
     Reza Ghafoerkhan   1108 
     Frans van Eenennaam   1102 
     Herman Vroom   1101 
     Nico Leemberg   1100 
     Roy Bidesi   1098 
     Hein van Dee   1097 
     Frans Teijn   1070 
     Harry Zandvliet   1046 
     Hans van Woerkom   1045 
     Bas Baksoellah   1010 
     Ashok Mahabier   997 
     Radjendrenath Kalloe   981 
     Harold Jagram   979 
     Frans Poorter   965 
     Jeroen Wit   942 
     Jeremy Pauwels   932 
     Sanjai Dhauntal   929 
     Oedebhaan Dihal   852 
     Moen Lachman   839 
     Nerin Bisseswar   819 
     Hedwig Callender   795 
     Gökhan Bagci   748 
     Alex Kruyshoop   734 
     Radjin Chandarsing   710 
     Hans van de Vijver   687 
     Jan Christiaan Wahls   684 
     Rinus Snellaars   663 
     Alexander Bikker   516 
     Wilfred Promes   494 
     Cinthia van Achterberg   311 

 

Berke Yigitturk pakt brons op NK Sneldammen

Met vier deelnemers was DC Den Haag goed vertegenwoordigd. In Categorie B plaatste Jeroen Wit zich voor de B-finale, waarin hij op de gedeelde vijfde plaats eindigde. Ook Alex Kruyshoop plaatste zich voor de B-finale, zij het op SB. Hierin ging het wat minder, een zevende plaats van het resultaat. Emre Hageman en Berke Yigitturk plaatsten zich beide voor de A-finale bij de aspiranten. Hierin ging het Emre niet voor de wind, hij werd gedeeld zesde. Berke leek vierde te gaan worden, maar wist nog beslag te leggen op het brons. Hij is hiermee niet automatisch geplaatst voor 2020, hij is dan namelijk junior.

Wit en Kruyshoop als provinciaal kampioen naar het NK

Frans Teijn was met een rating van net iets meer dan 1100 de underdog in categorie A op het Provinciaal Sneldamkampioenschap. Hij had duidelijk zijn dag niet, hij wist nog net de spelers uit categorie C voor te blijven. Ook Radjen Kalloe (categorie B) begon slecht, maar herstelde zich knap. Op weerstandspunten liep hij een ticket voor het NK mis. Jeroen Wit slaagde er wel in een te bemachtigen. Hij wist menig A-speler punten afhandig te maken en zo kampioen in zijn categorie te worden. Met wisselvallige resultaten bereikte ook Alex Kruyshoop de eerste plaats in categorie C. Ook Nerin Bisseswar speelde wisselvallig en viel op weerstandspunten net buiten de prijzen.

Berke Yigitturk was als zeker van het NK, hij werd vorig jaar kampioen bij de aspiranten. Hij krijgt in deze categorie gezelschap van Emre Hageman die een van de twee ZHDB-tickets kreeg. Hij had mee willen doen aan het plaatsingstoernooi maar kon niet omdat er ook CAT was.

Hans van Woerkom trotse winnaar Paastoernooi

Hans van Woerkom heeft het jaarlijkse Paastoernooi gewonnen. Hoewel Hans dit seizoen ingedeeld was in de B-categorie bleef hij iedereen voor met een score van 12 uit 7. A-speler Berke Yigitturk had het nakijken en eindigde een punt achter Hans. Herman Vroom was derde met 10 punten. Oedebhaan Dihal was van alle spelers in de C-categorie het beste; hij bleef op weerstandspunten Alex Kruyshoop voor.  Nadat ook Ajax bij Juventus zich plaatste voor de halve finale van de Champions League werden de eieren verdeeld en bleef het nog even onrustig in De Kameleon. Zie hier de eindstand.

Ook de jeugd speelde een eigen Paastoernooi. Hier geen eieren maar chocolade paashazen als prijs.

Jeroen Kos wint Piet Heldermantoernooi

Jeroen Kos heeft overtuigend het Piet Heldermantoernooi van VELO Wateringen gewonnen. Met 14 uit 8 liet hij alle concurrentie ruim achter zich. Emre Hageman behaalde met een punt minder een mooie tweede plaats. In de B-categorie wonnen Harold Jagram en Frans Teijn de tweede en derde prijs.

Uiteraard waren er nog veel meer Haagse deelnemers in dit gezellige Wateringse toernooi.

Kerstdamtoernooi

Op de laatste clubavond van 2018 werd het kerstdamtoernooi gespeeld. 31 dammers werden verdeeld over acht teams die een rondcompetitie speelden. Het bleek dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk waren Jeroen Kos, Harry Zandvliet, Hans van de Vijver en Alex Kruyshoop het sterkste met drie overwinningen en drie gelijke spelen.

De goed gevulde prijzentafel werd op volgorde van aankomst verdeeld, waarbij ook André en Herman van De Kameleon niet werden vergeten. Na afloop werd alles nog uitgebreid nabesproken in de kantine van De Kameleon.