Het eerste zestal in de provinciale competitie speelde de eerste thuiswedstrijd tegen Rijnsburg, één van de sterkere teams in de hoofdklasse. RDC kwam dan ook met vier hele sterke spelers en twee iets mindere spelers, voor zover je dat kunt zeggen van dammers met een rating van ruim boven de 1000.
Bij Emre Hageman ontstond meteen spektakel toen hij de combinatie overzag en zijn tegenstander voor een schijf achterstand een dam verkreeg. Emre kon de dam echter opsluiten en uiteindelijk met gelijk spel afpakken. De partij eindigde in remise. Frans van Eenennaam had daarvoor al met een eenvoudige damzet zijn tegenstander op de knieën gekregen zodat we inmiddels voor stonden. Die voorsprong werd uitgebouwd door Gerard de Groot, al was dat enigszins geflatteerd gezien het partijbeeld. Zijn tegenstaander maakte echter in tijdnood een fout waardoor zijn voorpost direct verloren ging, en de partij ook.
De winst was echter geenszins binnen. Jeroen Kos speelde aan bord 1 een spectaculaire Roozenburg-partij. Zijn voorpost leek wankel, gezien de overmacht aan aanvallers, maar met behulp van tactische wendingen wist Jeroen dat lang te voorkomen. Helaas ging het toch een keer fout, en Jeroen had onvoldoende tijd de remise te zoeken. Ook Pertap Malahé ging ten onder in een lastig middenspel, al heeft ook hij waarschijnlijk wel ergens de remise gemist. Op het eind werd het nog even spannend bij Jan Kok. Hij leek af te stevenen op een overmachtseindspel, maar Arno Kooloos wist toch nog binnen de marges te blijven. Eindstand 6-6, en dat was helemaal geen slecht resultaat.