Het is een beetje vreemd om een uitwedstrijd bij Stichting Morgenstond te spelen zonder dat het een Haagse derby is. Dat was echter wel het geval voor de wedstrijd tussen SNA 3 en Den Haag Hofstaddammers CT. Bij Heerhugowaard speelt elk jaar de basisschooljeugd op twee opeenvolgende zaterdagen in januari. Spelers van het  derde van SNA zitten dan in de organisatie, die dat regelt en kunnen dus dan niet met het derde meespelen. Daarom was er aan de KNDB en ons combinatieteam gevraagd of de wedstrijd een week later kon worden gespeeld. Eerst kon dat volgens de bond niet, maar uiteindelijk kwam het toch zover. SNA wilde wel in Den Haag komen spelen en dat werd gedaan, maar krijgt van de bond toch twee punten in mindering.

Meestal is er wel een speler te laat bij het combinatieteam (het is zelfs een half uur geweest). Deze keer was iedereen ruim op tijd en kwam de laatste tien minuten voor tijd binnen lopen. Het team van SNA kwam met meerdere invallers onder wie twee jeugdspelers, namelijk Suraj Hilversum en Sander Gosselaar. Beide jeugdspelers hadden nog geen rating.

De wedstrijd ging nergens om want ons combinatieteam heeft te veel punten achterstand om de derde plaats te halen en SNA 3 stond onderaan. Wel zou het combinatieteam bij een overwinning stijgen van de zevende naar de vierde plaats en SNA 3 bij een overwinning stijgen naar de tiende plaats. Ook is er sprake van een competitie tussen Nerin Bisseswar, Radjendrenath Kalloe en Jan Kok. Zij spelen om de eerste plaats van de topscorerslijst van het combinatieteam. Nerin heeft met tien punten een punt voorsprong op Radjen en Jan.

Voorafgaande aan de wedstrijd vond er nog iets leuks plaats. Er werd door een dammer gebeld of hij nog moest spelen. Hij belde naar Harold Jagram, die zijn mobiel aan Jan Kok gaf. Jan liep de kamer uit en kwam wat later weer terug, maar zonder mobiel. Die ging hij gauw weer halen.

De wedstrijd was nog geen uur bezig toen John Kolstee al zeven schijven voor stond tegen Suraj Hilversum en Oedebhaan als gevolg van een zetje een dam tegen kreeg van Frank Aarts. Tien minuten later won John de partij. Stand 0-2. Oedebhaan had inmiddels de dam en een schijf vastgezet, maar stond ook in schijven achter. Rond 13.50 uur loopt Alex in een zetje (hetzelfde als Oedebhaan) en pakt hij de verkeerde schijf om de dam af te pakken. Stand 2-2. Rond deze tijd staat Radjen een schijf achter en staat Oedebhaan verloren. Harold Jagram staat beter en de rest gelijkwaardig. Het blijft dus spannend.

Jeremy bouwde goed op in zijn partij tegen Wart Verhagen, maar liep in een goede stand zelf achter een schijf, waarna Wart naar winst combineerde. Jan Kok bracht de stand weer gelijk met een Coup Royal tegen Frans Groot. Radjen Kalloe nam tegen Jelle van der Eng een 3 om 3, maar liet de schijf staan waardoor deze verloren ging als gevolg van een damdreiging. Enkele zetten later gaf Radjen op. Ook deze keer werd de achterstand gecorrigeerd. Rinus Snellaars speelde tegen een jeugdlid, Sander Gosselaar, die heel goed speelde. Het bord bleef vol met schijven met een moeilijke stand voor beide spelers. Als gevolg van een combinatie van Rinus kon Sander ook een dam halen, maar deed hij dat op de verkeerde plek. De dam ging verloren en daarmee de partij. Stand: 6-6.

Daarna ging het echter helemaal mis. Nerin kreeg een 2-om-2 met voorpost om de oren, maar die kon hij direct wegruilen. Daarna vergat hij echter deze vleugel goed te verdedigen waardoor hij zelf een voorpost kreeg, die Bert van Leijden wel winst opleverde. Harold Jagram kwam goed te staan, maar speelde op een belangrijk moment te snel. In plaats van een tijdelijk offer sloot hij waardoor Jan Bravenboer veel eerder op dam was en daardoor won. Oedebhaan Dihal hield het tegen Frank Aarts nog lang vol, maar moest uiteindelijk toch opgeven. Stand 12-6 voor SNA 3. Daarna was het nog lang wachten op de laatste partij. Harry Zandvliet speelde tegen Co Filmer en kwam in het eindspel drie schijven voor. De stand was echter zodanig dat er geen winst in heeft gezeten. Het werd remise.

Eindstand 13-7 voor SNA 3.

De laatste twee wedstrijden zijn echte thuiswedstrijden, op 3 februari komt koploper DEZ Reeuwijk CT op bezoek en op 17 februari wordt de competitie afgesloten tegen Haarlemse DC 2.