Emre Hageman heeft in het Wit-Rissische Gomel de wereldtitel bij de pupillen gehaald. Zijn partij tegen medekoploper Ivan Iliasov eindigde in remise en daarmee behield Emre zijn voorsprong van enkele weerstandpunten op de Russische speler. Simon Harmsma, één van de achtervolgers van het tweetal, wist zijn partij tegen Bayarmanlai Bayarmagnai op het nippertje wel te winnen. Simon, die in Nederland de eeuwige concurrent is van Emre, kwam daarmee op gelijke hoogte. Emre had uiteindelijk nog een voorsprong van één weerstandspunt op Simon en dat was beslissend voor de titel.

Emre begon dit wereldkampioenschap niet zo voortvarend met twee remises tegen zwakkere tegenstanders. Hij begon daarmee op achterstand op de concurrentie. Vanaf de derde ronde begon hij echter te winnen. De doorslaggevende beslissingen vielen echter in de zesde en zevende ronde. Eerst won Emre van Europees kampioen Amadeusz Zyber-Moszak uit Polen, die op dat moment koploper was.  En daarna rekende Emre af met de volgende koploper, de sterke Let Vsevolods Mitrevics. Dat bracht hem de koppositie, de positie die hij in de laatste twee rondes niet meer afstond.

2018 is voor Emre een zeer succesvol jaar. Hij werd in mei Nederlands kampioen en op het Europees kampioenschap in augustus reikte hij tot de tweede plaats. In september werd hij wereldkampioen met het Nederlandse jeugdteam. Deze wereldtitel vormt een fraaie kroon op dit damjaar.


Concentratie bij Emre tijdens zijn voorlaatste partij tegen Zerui Chen uit China.


Emre begint aan zijn beslissende partij tegen medekoploper Ivan Iliasov uit Rusland