Na de vierde speeldag is de spanning weer helemaal terug in het NK Pupillen. Na de vierde ronde op woensdag ging de jonge Matheo Boxum zonder puntverlies aan de leiding. Favoriet Roland Kreeft had door remises in de tweede en derde ronde een achterstand van twee punten opgelopen. 

In de vijfde ronde donderdagochtend bracht Roland de spanning helemaal terug in de directe confrontatie met Matheo. Beiden wilden er echt voor dammen waarna zich een principiële strijd van aanval tegen verdediging ontspon. De snel spelende negenjarige Emmeloorder (het tijdverschil liep op tot 37 minuten) nam foutief de aanval over waarna hij via twee dwangzetten en een plakker werd weggecounterd.

In de zesde ronde kwamen beiden weer tot winst en gaan nu samen met 10 uit 6 aan de leiding. Tanya-Marie Cnossen staat met een punt achterstand op de derde plaats. Het toernooi duurt nog tot en met zaterdag. De uitslagen en stand zijn hier te vinden.

Met Stan van der Meer, deelnemer uit het naburige Monster, verscheen een interview in het AD/Haagsche Courent. Bekijk dat hier.