Roland Kreeft heeft het Nederlands kampioenschap pupillen gewonnen, dat voor de vijfde keer in Den Haag georganiseerd werd. De dertienjarige uit Hoogeveen was al voor de vierde maal present bij dit NK en maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Vorig jaar was hij achter Emre Hageman en Simon Harmsma ‘the best of the rest’; nu maakte hij duidelijk dat alleen hem en niemand anders de titel toekwam. Hij won zes partijen en speelde er slechts twee remise en dat hadden eigenlijk ook overwinningen moeten zijn.

Roland werd het hele toernooi goed bijgehouden door de pas tienjarige Matheo Boxum. Na de voorlaatste ronde stonden zij nog gelijk. In de slotronde won Roland van 'local hero' Stan van der Meer uit Monster. Matheo kwam heel erg goed te staan tegen Melvin Koullen, maar vergat de genadeklap uit te delen. De sterke maar wisselvallige Limburger kreeg daardoor onverwachte een – combinatieve – escape die hem zo waar ook nog een gewonnen eindspel opleverde ook. Als nummer drie stond Tanya-Marie Cnossen trots op het erepodium, dankzij betere weerstandspunten dan Melvin Koullen, die wel met de prijs voor de mooiste combinatie naar huis ging.

Het gelijktijdig verspeelde NK welpen meisjes kreeg de verwachte winnares. In een rondtoernooi met veertien deelneemsters toonde Oleksandra Chumachenko uit Veldhoven zich veruit de sterkste. Zij gaf alleen een punt af aan Marlijn Moene van het Wageningse WSDV die 21 punten bijeen sprokkelde. Oleksandra wordt getraind door Yuri Lagoda die vorig jaar met Tanya-Marie Cnossen ook al voor kampioene leverde. Yulia Bintsarovska uit Kampen greep met 20 punten het brons.

Zie hier de eindstand bij de pupillen en hier de eindstand bij de welpen meisjes.